VODA, SLAD, CHMEL

NIC VÍC, NIC MÍŇ ...

Pivo Hostivar se vaří tradiční metodou za použití vody, sladu, a chmele. Piva českého typu jsou spodně kvašená, vařená na dva rmuty, svrchně kvašený H-Ale je vyráběn infuzně. K vaření využíváme slad z humnové sladovny Ing.Karla Klusáčka, doplněný o speciální slady ze sladovny Weyermann v Bamberku. Chmel pochází převážně ze žatecké oblasti a kvasnice z VÚPS v Praze. Naše piva jsou nefiltrovaná a nepasterovaná. Hostivar vaří a o pivo se starají sládci Jan Tržil a František Poláček.

Naše piva

CYKLISTICKÁ OSMIČKA

Charakteristika patnáctky.Cyklistická 8° nejen pro cyklisty je první sezónní pivo Hostivaru. Lehké, spodně kvašené pivo uvařené ze dvou sladů a chmelů s přídavkem německého chmele Polaris. Ten dává osmičce nejen hořkost, ale také mírně chladivé aroma zvýrazněné marockou mátou, kterou jsme přidali do ležáckého tanku.

  • NA ČEPU
  • 23,-
    TŘETINKA
  • 33,-
    PŮLLITR
  •  
     

SVĚTLÁ JEDENÁCTKA

Charakteristika světlé jedenáctky.Světlý spodně kvašený ležák s jemnou chmelovou vůní, střední plností a delším hořkým dozníváním. Pivo vyrobené ze dvou druhů sladů tradičním dvourmutovým způsobem, chmelené „na třikrát“. Hostivar 11° se vyznačuje vyšším řízem, hustou bílou pěnou a hlavně skvělou pitelností.

  • NA ČEPU
  • 25,-
    TŘETINKA
  • 35,-
    PŮLLITR
  • 60,-
    1L PET LAHEV

POLOTMAVÁ DVANÁCTKA

Charakteristika polotmavé dvanáctky.Polotmavý ležák s přídavkem karamelového sladu, který pivu dává jeho granátově červenou barvu. Karamel se objevuje také v chuti, kde se doplňuje s příjemnou hořkostí. Naše polotmavá 12° vzniká ze tří sladů a kombinací dvou českých chmelů.

  • NA ČEPU
  • 26,-
    TŘETINKA
  • 36,-
    PŮLLITR
  • 68,-
    1L PET LAHEV

SVĚTLÁ TŘINÁCTKA

Charakteristika světlé třináctky.Spodně kvašený speciál zlaté barvy s chmelovou a sladovou vůní, vyšším řízem, plnou chutí a výraznou hořkostí, která vybízí k dalšímu napití. Celosladové pivo vařené na dva rmuty, kvašené při teplotě do 10°C a zrající alespoň 30 dní.

  • NA ČEPU
  • 27,-
    TŘETINKA
  • 37,-
    PŮLLITR
  • 68,-
    1L PET LAHEV

PŠENICE

Charakteristika pšenice.Svrchně kvašené pšeničné pivo bavorského typu, má světle zlatou barvu a jemný kvasnicový zákal. Ve vůni převládají ovocné, především banánové tóny. Pivo je středně plné, chuť je svěží, zpočátku díky vyššímu řízu ostřejší. Na konci se projeví jemná hořkost žateckého poloraného červeňáku.

  • NA ČEPU
  • 26,-
    TŘETINKA
  • 36,-
    PŮLLITR
  •  
     

MARTINSKÁ ČTRNÁCTKA

Charakteristika Martinské čtrnáctky.Svrchně kvašené pivo zlatavé barvy, uvařené k příležitosti svátku všech Martinů a týdnu husích specialit, bylo vyrobeno ze čtyř sladů a kombinací pěti chmelů. Martinská 14° je ve vůni chmelově bylinná, lehce kořenitá, má střední plnost i hořkost a jemné sladové doznívání.

  • NA ČEPU
  • 30,-
    TŘETINKA
  • 40,-
    PŮLLITR

PATNÁCTKA

Charakteristika patnáctky.Silnější svrchně kvašené pivo s tmavě zlatou až měděnou barvou, které zaujme už svou svěží vůní po citrusech a květinách. Plná chuť nejdříve sladová, přechází do intenzivní, ale nesvíravé hořkosti s dlouhým dozníváním. H-Ale je vyráběn ze čtyř druhů sladů a čtyř druhů chmele a přes svoji sílu se dobře pije a věříme, že si ho oblíbíte.

  • NA ČEPU
  • 35,-
    TŘETINKA
  • 55,-
    PŮLLITR
  • 95,-
    1L PET LAHEV

DOPPELBOCK 17° ADVENTNÍ SPECIÁL

Charakteristika sedmnáctky.Spodně kvašené pivo, které se vyznačuje hnědou barvou s rudými tóny, výraznou sladovou vůní a plným tělem. Hořkost je střední, objevuje se až na závěr. Stupňovitost 17,6% EPM a množství alkoholu je objemových 7%.

  • NA ČEPU
  • 36,-
    TŘETINKA

TMAVÁ TŘINÁCTKA

Charakteristika tmavé třináctky.Spodně kvašené pivo uvařené kombinací pěti sladů. Vůně je lehce kávová, káva se také projevuje v chuti společně s praženým sladem. Tmavá 13° má střední říz a dlouhé suché a příjemně hořké doznívání.

  • NA ČEPU
  • 26,-
    TŘETINKA
  • 36,-
    PŮLLITR
  • 68,-
    1L PET LAHEV

PALE ALE DVANÁCTKA

Charakteristika Pale Ale dvanáctky.Letní, lehký, dobře pitelný Pale Ale, s lehce vyšší hořkostí a delším dozníváním. V chuti se objevují tóny tropického ovoce a nádech černého rybízu.

  • NA ČEPU
  • 24,-
    TŘETINKA
  • 40,-
    PŮLLITR

VÝROČNÍ IPA

Charakteristika výroční IPY.Výroční IPA - je naším nejvíce nachmeleným pivem. Barva je světlá s měděnými tóny, má jemnou chmelovou vůni, plnost piva je střední. V chuti se po krátké chvíli objevuje výrazná chmelová hořkost, která dlouho doznívá. Výroční IPA byla uvařena ze čtyř druhů sladu a čtyř anglických chmelů.

  • NA ČEPU
  • 27,-
    TŘETINKA
  • 40,-
    PŮLLITR

WITBIER

Charakteristika pšenice.Belgický typ svrchně kvašeného pšeničného piva. Přidali jsme do něj kůru z hořkých pomeračnů a koriandr. Obě ingredience se také jemně projevují ve vůni i chuti. Náš witbier má světle žlutou barvu, vyšší říz, střední plnost. Stupňovitost 12,93°. Alkohol: 5,0% obj.

  • NA ČEPU
  • 25,-
    TŘETINKA
  • 35,-
    PŮLLITR
  •  
     

10° ALE – LETŇÁK

Charakteristika 10° Ale – Letňáku.Letní Ale (Letňák) je světlý, lehký Ale, chmelený pouze blendem Yellow sub. Vůně je ovocná, lehce převažuje vůně meruněk. Přes svou nízkou stupňovitost je tělo středně plné, doznívání je delší, příjemně hořké. Stupňovitost 10,4° EPM a množství alkoholu je objemových 4,2%.

  • NA ČEPU
  • 28,-
    TŘETINKA
  • 38,-
    PŮLLITR
  •  
     

VELIKONOČNÍ ALE

Charakteristika Velikonočního ALEu.Světlé, svrchně kvašené pivo chmelené především nově vytvořeným blendem Yellow sub. Chmel byl použit nejen při vaření, ale také do studeného chmelení. Vůně je jemně ovocná, v chuti se pak výrazně objevuje tropické ovoce, hořkost je střední, doznívající. EPM – 12,75%, alkohol – 5,1% obj.

  • NA ČEPU
  • 27,-
    TŘETINKA
  • 40,-
    PŮLLITR

IMPERIAL STOUT 21 – Adventní speciál

Charakteristika Imperial Stoutu.Pro letošní adventní čas jsme pro Vás připravili zatím nejsilnější pivo, které kdy bylo v Hostivaru uvařeno. Jde o Imperial Stout, pivo, které se začalo vařit v Anglii v polovině 18. století a bylo určeno především pro ruský trh. Pivo má vyšší plnost, jemný nižší říz a stabilní krémovou pěnu. V chuti je pražené, s tóny hořké čokolády, sušených švestek. Doznívání je výrazné a dlouhé. Stupňovitost 21,4° EPM a množství alkoholu je objemových 8,6%.

  • NA ČEPU
  • 38,-
    DVOJKA
  •  
     
  •  
     

TMAVÁ ČTRNÁCTKA

Charakteristika tmavé čtrnáctky.Spodně kvašené pivo uvařené kombinací pěti sladů. Vůně je lehce kávová, káva se také projevuje v chuti společně s praženým sladem. Tmavá 14° má střední říz a dlouhé suché a příjemně hořké doznívání.

  • NA ČEPU
  • 28,-
    TŘETINKA
  • 38,-
    PŮLLITR
  • 70,-
    1L PET LAHEV